Avondseminaries

Op  donderdag 23 Mei 2013 organiseerde het BICC Thomas More Mechelen in samenwerking met Keyrus een GRATIS avondseminarie. 
 

Business Analytics: the next generation - kennis is macht

We leven volop in het informatietijdperk, en dat heeft een duidelijke impact op ons dagelijkse leven. Informatie is het nieuwe concurrentievoordeel; met behulp van analytics kunnen we vandaag als het ware de toekomst voorspellen van grote groepen mensen. We focussen niet langer op het beschikbaar maken van gegevens, maar eerder op het toegankelijk maken van informatie. Door zich open te stellen voor meer gebruikers en zich meer te richten op voorspellingen en het opsporen van nieuwe correlaties tussen gestructureerde en niet-gestructureerde gegevens, wordt BI steeds meer analytisch.
Het gebruik van analytische BI & data visualisatie wordt alsmaar intensiever, ondersteund door een organisatorische trend die de rol van de business analist versterkt en formaliseert. Gezien de grote verscheidenheid, volumes en snelheid van gegevens is big data van een technisch naar een strategisch bedrijfsproject geëvolueerd.
Tijdens dit avondseminarie toonde Carl Sablon van Keyrus aan de hand van enkele praktische voorbeelden hoe verschillende analytics tools van o.a. SAS in de telecom- en distributiesector bijdragen tot de bedrijfsstrategie op het vlak van klantensegmentatie, reclame, fraudedetectie,…


Op  dinsdag 24 April 2012 organiseerde het BICC Lessius Mechelen in samenwerking met Keyrus een GRATIS avondseminarie (vanaf 19u30). 

Ontwikkeling van de BI strategie bij Thomas Cook

Matthias Schoeters, een oud student van Lessius Mechelen, is momenteel voor Thomas Cook werkzaam als Team Leader Datawarehouse Competence Center.Vanuit zijn praktijkervaring zal Matthias komen getuigen over hoe Thomas Cook op een succesvolle manier een internationale BI strategie heeft ontwikkeld, en hoe deze dan in de praktijk te brengen.

Meer details kunt u nalezen op http://bicc.lessius.eu/drupal7/?q=avondseminarie2012
U kunt de presentatie van dit seminarie nalezen, als u zich HIER registreert.


Op dinsdag 7 juni 2011 organiseerde het BICC-Lessius Mecheen in samenwerking met Keyrus & USG-People een GRATIS avondseminarie met als thema:

Hoe succesvol een BICC opzetten?

Bij de toepassing van Business intelligence (BI) in de organisatie is de keuze en implementatie van adequate BI tools en technologieën slechts een deel van de formule voor succes.

BI op een succesvolle manier gebruiken vergt een mix van vaardigheden. Een Business Intelligence Competence Centre (BICC) in een onderneming is een multifunctioneel team met welomschreven taken, rollen, verantwoordelijkheden en processen dat het effectieve gebruik van Business Intelligence (BI) binnen de organisatie ondersteunt en bevordert.

Lees verder: Hoe succesvol een BICC opzetten?

 


Op dinsdag 8 juni 2010 organiseerde het BICC-KHM in samenwerking met Microsoft & Keyrus een GRATIS avondseminarie met als titel :

Wave 2010 : Optimaliseer de productiviteit in uw bedrijf met Microsoft SharePoint 2010 en Office 2010 & Keyrus

U kunt de presentatie van dit seminarie nalezen, als u zich HIER registreert.

Wilt u snel, effectief en op een voordelige manier informatie vinden, analyseren, delen en erover rapporteren? Kom dan naar ons volgend business intelligence (BI) avondseminarie.

Business intelligence (BI) zorgt voor betere bedrijfsprestaties door betere beslissingen mogelijk te maken in uw hele organisatie. Wanneer u weet dat uw kennis van de bedrijfsgegevens correct en volledig is, kan u vol vertrouwen beslissingen nemen.

Microsoft business intelligence biedt een complete, volledig geïntegreerde set van BI technologieën waarmee u de organisatie en distributie van informatie in uw bedrijf kunt vereenvoudigen. Op 12 mei lanceert Microsoft onder de vlag "Wave 2010" een nieuwe versie van alle componenten van de succesvolle Office en SharePoint Server 2007 producten. Beter geïntegreerd dan ooit, biedt dit nieuwe samenwerkingsplatform aan organisaties veel nieuwe en interessante ontwikkelingen op basis van een optimale infrastructuur die u de nodige flexibiliteit en controle biedt. Business Intelligence in SharePoint Server 2010 biedt u belangrijke voordelen zoals de mogelijkheid informatie makkelijk te genereren en delen; toegang tot de juiste informatie om strategieën te vertalen naar concrete acties en de IT infrastructuur om BI effectief in te zetten voor alle medewerkers.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op dinsdag 12 mei 2009 organiseerde IMS in samenwerking met Keyrus een avond seminarie:Inleiding tot Master Data Management

Bert Wustenberghs, Principal consultant bij Keyrus, heeft een ruime ervaring op het gebied van data warehousing en business intelligence.