8ste BI congres van het BICC-Thomas More: 26 maart 2015

Donderdag 26 maart 2015 – 16u tot 20u
Campus De Ham, Raghenoplein 21bis, 2800 Mechelen
Deelnemen is GRATIS, inschrijven verplicht.

Digitale disruptie? Business Intelligence slaat terug!

De 8ste editie van het congres staat bovenal in het teken van de strategische rol van BI. Organisaties worden heden ten dage enerzijds overspoeld door een tsunami aan data terwijl anderzijds de verwachte deadlines tot ontsluiting van inzichten steeds krapper en krapper worden gesteld. Koppel deze uitdaging in vele gevallen ook nog aan een erfenis van suboptimale rapporteringsprojecten en het mag duidelijk zijn dat een efficiënte en effectieve aanpak van informatiemanagement een speerpunt dient te zijn in een modern beleidsproces.

De vereiste data alsook de technologische tools en bijbehorende methodologieën zijn beschikbaar en veruit matuur te noemen. De moeilijkheid schuilt er net in om deze op een juiste manier in te zetten en tevens de vereiste competenties te injecteren in de behoevende organisatie. Eens te meer een strategische opdracht…

Met de sterke toename van data, lopen we het risico om het bos door de bomen niet meer te zien.  Jörgen Jacob, Managing Director van Fit IT, toont aan hoe predictive analytics een antwoord kan bieden. 
 
Niet alleen is er anno 2015 meer data maar ook is deze veel diverser van aard.  Tobias Temmink, Benelux Technology Officer van Teradata, zal aantonen hoe de uitdaging om deze data te integreren kan overwonnen worden. 
 
Bart Maertens (Managing Partner know.bi) licht vanuit zijn ervaring toe in welke mate open source oplossingen hierbij op een creatieve en innovatieve manier kunnen bijdragen.  
 
Carl Sablon (Senior Consultant) en Peter Poppe (Principal Consultant) van Keyrus tonen - via een praktische case - aan hoe Marketing & Sales optimaal kan gebruik maken van Big Data.
 
Dries Van Nieuwenhuyse, Performance Management coach & decision-making facilitator, vat de voornaamste observaties van de dag samen en licht toe hoe Strategisch Management een baken kan zijn voor organisaties die ten prooi vallen aan de digitale disruptie.
 
Tot slot zal Dave Vanhoudt, medewerker BICC Thomas More, optreden als dagvoorzitter en moderator van het volledige programma. 

Tot slot. Deelname in dit onafhankelijk event is nog steeds gratis. Aarzel dus niet en schrijf u hieronder in:

Voor sfeerbeelden van het vorige congres kan u terecht op: BI Congress 2014 - Foto's

Het volledige verslag van het 7de congres lees u HIER na

Signups closed for this Event