Business Intelligence Fundamentals

Organisaties hebben informatie nodig om succesvol te kunnen opereren, om in te spelen op nieuwe (markt)ontwikkelingen, om te leren van afgelopen gebeurtenissen en om tijdig de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dit verwerven en slim aanwenden van informatie is een competitief voordeel en heeft significante voordelen voor elke organisatie en dit in het bedrijfsleven, overheid of non-profit sector.

Dit proces van verzamelen van gegevens en deze verwerken tot waardevolle informatie is echter geen activiteit die vanzelf gaat. Organisaties moeten daarvoor duurzame voorzieningen treffen en op structurele wijze de noodzakelijke processen inrichten en uitvoeren. Met andere woorden, men moet overgaan tot het introduceren en implementeren van Business Intelligence

Programma:

1 Business Intelligence in de organisatie
2 De Business Intelligence gereedschapskist
3 Reporting en analytics
4 Hands-on self service BI
5 En wat met Big Data?

Doelgroep: deze opleiding is in de eerste plaats geschikt voor iedereen die de behoefte heeft aan een overzicht van wat er komt bij kijken bij Business Intelligence, specifiek hoe ermee te starten en succesvol in te voeren in een organisatie. De vermelde doelgroep is dan ook zeer groot en breed te noemen net zoals de vele toepassingsmogelijkheden van Business Intelligence. We denken dan in de eerste plaats aan business managers en bestuurders, informatiemanagers, ICT-managers en architecten maar ook aan communicatie-, kennis- en innovatiemanagers, business controllers en analisten, bedrijfsadviseurs of iedereen die de behoefte heeft om op een niet technisch gedetailleerde manier kennis wil maken met de belangrijkste concepten rond BI en hoe deze pragmatisch kunnen worden aangewend voor het opvolgen, analyseren en rapporteren van (relevantie) bedrijfsinformatie.  

Prijs: 750 euro
Deze prijs omvat deelname aan de sessies, catering, leermaterialen en certificaat.
Deelnemers die hetzelfde academiejaar de cursus Business Intelligence Essentials hebben gevolgd krijgen een korting van 75 euro.

Voor verdere informatie en inschrijven, mail naar: bicc@thomasmore.be