Informatieveiligheid event 2014

Donderdag 13 november 2014 – 19u tot 20:30u
Campus De Ham, Raghenoplein 21bis, 2800 Mechelen
Onthaal vanaf 18:30, aansluitend netwerkdrink
Deelnemen is GRATIS, inschrijven verplicht. De plaatsen zijn beperkt.

 

Privacy management volgens de nieuwe Europese regelgeving

Interesse in trending topics zoals Informatie en Privacy Management? Dan is dit event the place to be. Op 13 november willen we u informeren over grondige wijzigingen die ons allemaal zullen raken als persoon en organisatie: begin 2016 zal er immers een nieuwe Europese Privacywet (de General Data Protection Regulation) in voege treden die een aanzienlijke hervorming betekent van de verwerking van persoonsgegevens in heel Europa. 
 
Tijdens deze informatieavond zal Peter Berghmans een inleiding geven in de problematiek. Is Privacy dood?
 
De gastspreker voor deze avond is Bart van Buitenen. Als trendwatcher én Data Protection Officer adviseert hij klanten in de publieke en private sector dagelijks op het gebied van privacy en informatieveiligheid. Bart kent dan ook als geen ander de ontwerptekst van de nieuwe Europese verordening en zal proberen inzicht geven in de meestgehoorde vraag rond deze nieuwe wetgeving: wat betekent de nieuwe Europese Privacywet nu voor ons als organisatie?
 
Zin om te komen? Schrijf je snel onderaan in 

Bart van Buitenen
Bart van Buitenen is een Security en Toegepaste Privacy consultant met ervaring binnen zowel Federale als Vlaamse instellingen en ministeries. Binnen deze organisaties is hij betrokken bij de toepassing van de Privacywet vanuit zijn rol als veiligheidsconsulent. In totaal is hij al meer dan 12 jaar actief binnen diverse IT-, controle- en auditfuncties bij overheden, multinationals en KMO’s waarvan de laatste vier jaar specifiek op het gebied van informatiebeveiliging en de bescherming van persoonsgegevens.
Vanuit deze diverse achtergrond is Bart uitstekend in staat om  tijdens de opleidingen en in de praktijk de link te leggen tussen aan de ene kant de privacywet en informatiebeveiliging en aan de andere kant de toepassing hiervan binnen complexe organisaties en IT-omgevingen.

Peter Berghmans
Peter Berghmans is een Security & Privacy specialist.  Als veiligheidsconsulent voor GZA ziekenhuizen adviseert hij het ziekenhuis om hun informatieveiligheid te optimaliseren. Vanuit deze ervaring tracht hij informatieveiligheid te optimaliseren binnen de gezondheidssector, onder meer als lesgever voor de FOD Volksgezondheid. Hij werkt bovendien als veiligheidsconsulent voor de Vlaamse instellingen.
Les geven zit in zijn bloed: hij doceert onder andere het topic Informatieveiligheid aan de Thomas More Hogeschool en bouwt er als onderzoeker mee aan het Business Intelligence Competence Center en het Mobilab platform. Daarbuiten is hij betrokken bij de uitbouw van informatieveiligheid bij Vlaamse steden en OCMW’s, onder meer als auditor samen met AudiO.

Signups closed for this Event