Jubileum editie BI congres: Inschrijvingen geopend !

Met trots mogen we de 10de editie van het BI-congres aankondigen.

Na een inspirerende keynote van futurist en trendwatcher Tom Palmaerts - Trendwolves – gaan verschillende data experts sessies geven over het thema “The age of data: Van big data tot streaming data”.  Gebaseerd op de realiteit van gisteren, geven ze tips en adviezen voor vandaag, om als data-professional goed geïnformeerd de toekomst te kunnen aanvatten. Naast de impact van Big Data, IoT en streaming data op organisaties in al haar aspecten, kan vandaag de topic van Data-Privacy en de invoering van de GDPR niet ontbreken op het congres.

De 10de editie van het BICC congres zal doorgaan op woensdag 29 maart 2017.

Data heeft geen waarde

Boek/Tijdschrift: 
Canon - Business Bytes
Publicatie datum: 
11/01/2017
Auteur: 
Hans Tubbax


Ruwe Data heeft op zich geen waarde en moet op de juiste manier verwerkt worden zodanig dat de juiste business vragen op een gefundeerde manier kunnen worden beantwoord. Naast de nieuwe mogelijkheden met Big Data, bezit elk bedrijf reeds heel wat onontgonnen data die meestal op een goedkope manier kan worden aangeboord. Het belang van de omzetting van data naar informatie wordt vaak onderschat, maar is cruciaal om een goed informatiebeleid te voeren in de huidige data gedreven economie.

http://nl.canon.be/business-bytes/articles/data-heeft-geen-waarde.aspx

Boekhouden-Informatica meest onderwaardeerde opleiding

Boek/Tijdschrift: 
LinkedIn
Publicatie datum: 
06/11/2016
Auteur: 
Hans Tubbax

Data scientist wordt uitgeroepen tot meest sexy job van de 21ste eeuw. Het bedrijfsleven schreeuwt om data analisten. Hoe komt het dan dat leerlingen van het secundair onderwijs deze jobs niet kennen en de weg ernaar niet vinden?

https://www.linkedin.com/pulse/boekhouden-informatica-meest-onderwaardeerde-opleiding-hans-tubbax

Privacy Café: Nog een rondje?

Op 8 februari open we nog eens ons privacy café, een organisatie van het DPI in samenwerking met het Thomas More Bicc.

Philippe De Backer – Staatssecretaris Bestrijding Sociale Fraude, Privacy en Noordzee - staat vandaag voor de uitdaging om ons land te begeleiden bij de invoering van nieuwe regels die ons als vrij persoon moet beschermen in de digitale economie. Benieuwd naar de visie van Dhr. De Backer over de invoering van de GDPR? Kom dan zeker langs in ons café, wij zorgen voor een frisse pint!

De deuren openen om 17:30 in Campus De Vest van Thomas More Mechelen.

Inschrijven via onderstaande link:
https://www.dp-institute.eu/nl/privacy-cafe/

Wil de échte data scientist opstaan?

Boek/Tijdschrift: 
Smart Business - ICT Jaarboek 2016-2017
Publicatie datum: 
08/07/2016
Auteur: 
Hans Tubbax

Dé data scientist bestaat niet. Er is een heel gamma van competenties die in een bepaalde mix aanwezig moet zijn om meer businesswaarde te gaan creëren op basis van data. Dat het een mix is, verklaart de kleur paars, waarbijblauwe businesscompetenties worden gemengd met rode technologische. Welke mix er ideaal is, hangt af van de context waarin die mensen worden ingezet. Er zijn immers heel veel tinten paars.  

https://www.linkedin.com/pulse/wil-de-échte-data-scientist-opstaan-hans-tubbax 

Self-Service Business Intelligence: wat we zelf doen, doen we beter?

Boek/Tijdschrift: 
CFO Magazine 185
Publicatie datum: 
02/04/2016
Auteur: 
Dries Van Nieuwenhuyse
Een organisatie kan er maar fundamenteel op vooruit gaan als de expertise ervan niet alleen in de hoofden van haar medewerkers zit, maar tevens ingebed zit in het DNA van de organisatie. Als elke gebruiker de op zijn niveau relevante ondersteuning bekomt, moet de organisatie er in slagen om iedereen, autonoom spontaan de juiste korte en lange termijnbeslissingen te laten nemen. Dat op maat gesneden self-service BI daar een wezenlijk onderdeel van uitmaakt, staat buiten kijf…

http://www.atheneconsult.be/images/pdf/CFO_Magazine_Self_service_BI_wat_we_zelf_doen_doen_we_beter.pdf